
Drechthopper- en Wijkhoppervervoer voor thuiswonende inwoners met WMO-indicatie
In de regio Drechtsteden wonen veel mensen die, meestal vanwege een lichamelijke of geestelijke beperking, niet (meer) zelfstandig kunnen reizen. Voor deze mensen regelt Stroomlijn passend vervoer.
Van de verschillende doelgroepen is het WMO vraagafhankelijke vervoer het grootst. Dit zijn ruim 13.000 thuiswonende reizigers die zelf online of via het callcenter van Stroomlijn een rit reserveren. Dankzij dit vervoer kunnen zij gewoon meedoen in de samenleving. Het grootste deel van het vervoer dat we aanbieden, wordt uitgevoerd door gecontracteerde, regionale vervoerspartners. Een deel voeren we zelf uit met de Wijkhoppers uit het ontwikkelbedrijf.
Drechthopper- en Wijkhoppervervoer voor thuiswonende inwoners met WMO-indicatie
Leerlingen naar speciaal onderwijs en jeugdigen naar dagbesteding of andere bestemmingen
Reizigers met een WMO-indicatie voor dagbesteding
Klanten vanuit de WLZ naar dagbesteding en vanuit de Participatiewet naar werklocaties
Eind 2022 is de VDVN opgericht. Een vereniging waarin leden, vooral gemeenten, hun krachten bundelen en kennis delen over de gemeentelijke vervoersvoorziening voor mensen die niet zelfstandig kunnen reizen. Lisette de Lijster de Raadt, algemeen directeur van Stroomlijn, is aangesteld als voorzitter van deze vereniging. Lees het persbericht.
Na de lockdowns willen de klanten van de Drechthopper meer dan ooit op pad. Bij de vervoerspartners is juist een groot tekort aan chauffeurs. Stroomlijn mobiliseert partners voor maatregelen.
Eén van de vervoerspartners van Stroomlijn geeft eenzijdig aan ermee te stoppen. Leerlingenvervoer onder druk, maar Stroomlijn slaagt erin snel een nieuwe vervoerder te contracteren.
De druk op het vervoer leidt tot enkele noodmaatregelen die per 1 november ingaan. Dit zijn o.a. 24 uur van tevoren een rit reserveren en meer rijden tijdens daluren. Dit beïnvloedt de prestaties positief.